SON DAKİKA

On Numara Haber
Savaş Atak

HALKA AİT DEĞERLER KURBAN EDİLMEMELİ

25 Ağustos 2023 | 461 kez görüntülendi.

Bundan yaklaşık 20 yıl önce özellikle günü birlik tatilciler İstanbul’un ormanlık bölgelerinde yaptıkları piknik sonrası söndürülmeyen mangal ateşlerinden dolayı çok fazla orman yangını yaşanıyordu. O dönemler bir karar alındı. İstanbul’un bazı ilçelerinde belirlenen ormanlık alanlar o bölgelerdeki köy muhtarlıklarına, spor kulüplerine mesire alanı olarak tahsis edildi ve bu alanlar dışındaki ormanlık alanlarda piknik yapmak yasaklandı. Amaç kontrollü bölgelerde hem vatandaşın rahatça piknik yapması hem de orman yangınlarının önüne geçmekti. Başarılı da olundu. Muhtarlıklara tahsis edilen bu mesire alanlarından elde edilen gelirler de spor kulüplerine, köyün çeşitli ihtiyaçlarına aktarıldı. Tabi orman yangınlarının önüne geçilmesi için planlanan çalışma günümüze geldiğimizde adeta bir rant kapısına dönüştü. Çok cüzi rakamlarla muhtarlıklara verilen bu alanlar ihale yoluyla verilmeye başlandı. Yıllardır köy halkının gözü gibi baktığı alanlar ellerinden uçup gitti. En son İBB Ak Partiliydi Çatalca’daki mesire alanlarını almış ve işletmeciliği Ak Partili Belediyelere verilmişti. Çatalca’da kıyametler koptu.

O dönemler Silivri’deki bir mesire alanı Esenyurt Belediyesi’ne, Çatalca’daki bir mesire alanı Arnavutköy Belediyesi’ne gibi karma karışık bir durum vardı. Tepkiler büyüyünce bazılarında geri adım atılmıştı. Şimdi İBB CHP’li ama değişen bir şey yok. Şimdi de CHP’li İBB Çatalca’daki 6 mesire alanını almış, CHP’li Belediyelerin kullanımına sunmuş. Düşünün Çatalca’da Subaşı Mahallesi’nde bir mesire alanı Avcılar Belediyesi’ne tahsis edilmiş. Avcıların kendi sınırlarındaki sosyal tesisler bitti şimdi sıra Çatalca’ya mı geldi? Avcılar nere Çatalca nere… Ya düne kadar siz tepki göstermiyor muydunuz Çatalca’da mesire alanları köylünün elinden alınıyor. Spor kulüplerinin geliri kesiliyor’ diye beyanatlar veren kınamalar yayınlayan siz değil miydiniz? Şimdi sizin yaptığınız nedir? Beni arayan ve bu yöndeki gelişmeleri paylaşan spor kulübü başkanları ve muhtarlar: İmamoğlu gelip bizden oy istemesin bizim mesire alanlarımızı elimizden alacak sonra bizden oy isteyecek. Hangi ilçeye verdiyse ormanlarımızı gitsin oradan oy istesin, şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar. Hatta bilgi alamadıklarını İBB’yi defalarca aradıklarını Bakırköy’de oluşturulan bir büroya kendilerinin yönlendirildiklerini buradan da bilgi alamadıklarını söylediler. Ben Çatalca CHP İlçe Başkanı Sayın Mehmet Çoban’ı aradım. Kendisi konuyu bildiğini ancak İBB’nin bu gibi çalışmalarına dahil edilmediklerini, net bilgilerin kendisinde olmadığını, ancak Avcılar Belediye Başkanı Turhan Hançerli’nin mesire alanındaki gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından buradaki spor kulübüne bir büfe vermek için teklifi olduğunu biliyorum dedi. Peki şu anda İBB’de koordinatör olarak görev yapan Çatalca’dan isimler var, onların bu konu hakkındaki fikirlerini merak ediyorum.  Çünkü bu isimler İBB Ak Partili iken Çatalca’daki mesire alanlarının Ak Partili diğer ilçe belediyelerine verilecek olmasına karşı durmuş, mücadele vermiş isimlerdi. Konu aynı Çatalcalı’nın sahip olduğu mesire alanlarının başka bir ilçeye verilmesi. Bu durumda insan durup bir düşünüyor konu Çatalcalı’nın değerlerine sahip çıkmak mıydı yoksa partiler çatışması mıydı? Tam da bu nokta da sorgulamak zorunda kalıyoruz samimiyet nerede kaldı?  

Şimdi iş nereye geliyor biliyor musunuz? Dün aynı şeyleri yapanları eleştirip yerden yere vururken bugün aynısını siz yaparsanız halkta hiç bir güveniniz kalmaz. Ben daha önce nasıl ki Çatalcalı’nın mesire alanları başka belediyelere verilmek istendiğinde karşı bir tavır sergilediysem, aynı şekilde bugün de Çatalcalı’dan alınıp başkasına verilmesine karşıyım. Yapılması gereken geçen yıllarda olduğu gibi birlik olup, mesire alanlarımıza sahip çıkmak olmalı. Çünkü bu konu partiler üstü bir konudur. Partiler ve kişiler geçici, biri gider diğeri gelir. Ancak bizler burada yaşıyoruz ve bizlere ait olanları başkalarına verilmesine müsaade edemeyiz. Halka ait olan değerlerin partilerin çekişmelerine kurban vermek niyetinde değiliz.

 
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ