SON DAKİKA

On Numara Haber

SU FİYATINDAKİ ARTIŞ FATURALARIN YÜZDE 66’SINA HİÇ YANSIMAYACAK

17 Temmuz 2020 | 800 kez görüntülendi.
SU FİYATINDAKİ ARTIŞ FATURALARIN YÜZDE 66’SINA HİÇ YANSIMAYACAK

Su fiyatlarında yapılan artışın ardından İBB’den açıklama geldi. Açıklamaya göre;

İBB Meclisi’nde dün yapılan İSKİ Genel Kurulu’nda İstanbul’daki su birim fiyatı, ortalama enflasyon değeri olan yüzde 12,6 oranında arttırıldı. İSKİ faturalarında “bakım bedeli” kalktığından dolayı 10 metreküp su kullanan hanelerin yüzde 66’sına bu artış hiç yansımadı denildi. Açıklama şöyle devam ediyor;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi, pandemi koşulları sebebiyle Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde Temmuz ayı üçüncü oturumuyla toplandı. Gündem maddelerinin tartışılmasının ardından İSKİ Genel Kurulu yapıldı. Kurulda ‘Abone Hizmetleri Tarife ve Uygulama Yönetmeliği’ teklifi de görüşüldü.

Meclis üyelerinin oy birliği ile İstanbul’daki su birim fiyatı, ortalama enflasyon değeri olan yüzde 12,6 oranında arttırıldı. Ancak, kullanım bedeli kaldırıldığı için bu artışa rağmen İstanbul’da 10 metreküpe kadar su kullanan ve abonelerin yüzde 66’sını oluşturan konutlar, fiyat artışından hiç etkilenmedi. 10 metreküp üzerinde su kullanan haneler ise Türkiye’deki enflasyon değerleri göz önüne alındığında çok düşük kaldı. Yeni düzenleme 20 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak.

RAİF MERMUTLU İSKİ 2019 FAALİYET RAPORUNU SUNDU

Genel Müdür Raif Mermutlu, İSKİ Genel Kurulu’ndan sonra 2019 Faaliyet Raporu’nu sundu. Mermutlu yaptığı konuşmada, İSKİ’nin 15 milyon 67 bin nüfusa hizmet verdiğini ve abone sayısının da 6 milyon 500 bin kişi olduğunu söyledi. İstanbul’a günde 3 milyon metreküp su verildiğini kaydeden Mermutlu, 21 içme suyu, 88 de atık su arıtma tesisinin hizmet verdiğini belirtti.

-50 FARKLI TARİHİ ÇEŞMESİNİN SUYU YENİDEN AKTI-

İSKİ’nin yürüttüğü projeler ile ilgili de bilgi veren Mermutlu, son 1 yılda aralarında 3. Ahmet Çeşmesi ve Kazlıçeşme gibi simge eserlerin de olduğu İstanbul’un 50 farklı tarihi çeşmesinin suyunun yeniden akmasını sağladıklarını söyledi. 40 tarihi çeşmenin restorasyonunu daha yapacaklarını kaydeden Mermutlu, “41 farklı tarihi çeşme için de proje çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca, ecdad yagidarı su kemelerimizden olan “Bozdoğan – Eğrikemer ve Uzunkemer”de de restorasyon çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

-DEVAM EDEN TESİS İNŞAATLARI-

Mermutlu ayrıca, İstanbul’un çok sayıda ilçesinde de dere ıslah çalışmaları ile atık su ve içme suyu arıtma tesisi inşaat çalışmaları yürüttüklerini söyledi. Mermutlu, Şile İçmesuyu Arıtma Tesisi, Ömerli Emirli İçmesuyu Arıtma Tesisi, Terkos ve Taşoluk İçmesuyu Arıtma Tesisleri, Terkos – İkitelli İsale Hattı İnşaatlarının da devam ettiğini kaydetti.

Mermutlu ayrıca, yağmur sonrası yaşanan su baskınlarının önüne geçmek için de çok sayıda ilçede çalışma yürüttüklerini belirtti.

-2020 GELİR-GİDER VERİLERİ-

İSKİ’nin gelir-gider dağılımı ile ilgili de bilgi veren Mermutlu, “2020 yılı, 7 Milyar 776 milyon TL olan gelir bütçesinin; yüzde 89’u su gelirleri, yüzde11’i diğer gelirlerden (İller Bankası Payı, Kira, Faiz, Para Cezaları) oluşmaktadır. 2020 yılı 7 Milyar 776 milyon TL olan gider bütçesinin; yüzde 45’i yatırımlara yüzde 31’i mal ve hizmet alımlarına, yüzde 14’ü personel giderlerine, yüzde 10’u cari ve diğer giderlere (yedek ödenek, faiz giderleri, sermaye transferleri) ayrılmıştır” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
İLGİLİ HABERLER
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ